Избори 2024 - Предизборни публикации

Делчо Манолов, „Спаси Хасково“: Влизам в Общинския съвет, защото искам нашето спортно училище да се развива и да разгърнем масовия спорт

„Единствената ми цел, кандидатирайки се за общински съветник, е, за да се развива спорта в правилната посока и да се подобри спортната инфраструктура в нашата община“, заяви в интервю именитият спортен деятел Делчо Манолов. Той е 5-ти в листата на „Спаси Хасково“, които на предстоящите избори за общински съветници са с номер 60 в бюлетината с мандата на партия „Ние идваме“.

Манолов за първи път се впуска в местната политика като мотивира решението си с желанието да допринесе със своя опит за добруването на спорта в Хасково. Възпитаник е на Национална спортна академия “Васил Левски”. С треньорски профил и две треньорски специалности – тенис на корт и кикбокс. Той е лицензиран да обучава водолази и спасители и e експерт по безопасност на водни съоръжения. Манолов е бивш ръководител и хореограф на мажоретен танцов състав “Фанагория” към СОУ “Васил Левски” гр. Хасково. Под негово ръководство през 2005 г. съставът спечели най-престижното отличие в тази дисциплина на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон”.

По инициатива на Делчо Манолов кикбоксът бе включен в националната образователна програма на спортните училища в България. Също така бе създадена и специалност кикбокс в НСА. През 2011 г. основава клуба по колоездене и туризъм “Аида”. Успоредно с това вече над 25 години развива и спортен клуб “Тангра спорт”, който е един от най-титулуваните в България по бойните спортове кикбокс и муай тай.

„Имаме много празни помещения в училищата, които не се ползват. Би могло да се отдадат на специалисти, които да развиват в тях популярни и не само такива спортове. Тоест Хасково да има повече спортове, за да може всеки ученик, състезател или хората спортуващи за хоби да имат избор“, сподели Манолов. Той обясни, че когато има стеснен избор само от няколко спорта, тогава  желаещите да практикуват няма да имат реална база за сравнение, за да разберат кой спорт им се отдава.

Треньорът подчертава, че негова кауза е да се създадат условия за повече спортове, за да бъдат обхванати повече деца, защото спортът е дисциплина, хигиена, мотивация и изгражда борбен дух.

„В България има 25 спортни училища, от които 6 са държавни. Останалите са общински. Такова е и нашето спортно училище в град Хасково – СУ „Стефан Караджа“. Основна причина да искам да вляза в Общинския съвет е, за да подпомогна развитието и реновирането на нашето спортно училище. Да се подобри базата в училището така, че да предразполага самите деца към спортовете, които тренират. Сега имаме няколко спорта, където условията са горе-долу добре. Останалите спортове  са в окаяно състояние, което демотивира деца и те се отказват, а специалистите са в невъзможност да развиват тези спортове.“, каза Делчо Манолов.

Друга тема, върху която специалистът работи, са възрастните хора. Неговата визия е за тях да се изградят специални спортни центрове за физическа подготовка и рехабилитация. „В Хасково такива центрове за поддържане на здравето почти няма. Пенсионерите на практика са изоставени в това отношение от местните институции.“, разказа Манолов, който сподели, че е избрал да се присъедини към „Спаси Хасково“, защото са професионалисти, които работят със сърце за града. „Искат да подобрят нещата и във всичките си действия са водени от това да мотивират хората да се гордеят, че живеят в Хасково. Това са ценностите, които споделям.“ завърши Делчо Манолов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Back to top button