Хасково

Джип от Втората световна събра погледите на ретропарада

Ретропарада

Джипът Willys

Джипът Willys днес бе сред звездите на 7-мия хасковски ретропарад. Собственикът му, адвокат Веско Георгиев,който е бивш полковник, каза пред Haskovo.info , че колата е произведена през 1942 година и е участвала във Втората световна война.

Пристигнала е в България с Трети украински фронт. Военното возило е преминало дори през автоморга преди бившият полковник да го купи през 2000 година. За поддръжката на джипа разчита на автозавод в Сусам. Веско Георгиев споделя с усмивка: „Колата е като голямата любов – даваш всичко за нея“.

Ретропарада

Хасковският и варненският Мерцедес

Mitsubishi Colt 800 на Бургазлията Светослав Боснов също привлече вниманието на хасковлии. Собственикът я е закупил от Япония при едно от околосветските си пътешествия. 53-годишната кола работи безотказно. „С нея съм обиколил цяла Европа, днес дойдох от Бургас до Хасково за 3 часа“, похвали се гордият Светослав Боснов, който не пропуска автоизложения.

На ретропарада имаше над 70 коли от цяла България. Колекционери от Турция също се очакват до края на деня. 

Тази година за Купата на община Хасково си съперничиха два Мерцедеса – хасковски и варненски. В крайна сметка нашенеца Тончо Тончев грабна купата със своя сребрист Mercedes-Benz 230 SL Pagoda. За варненеца остана наградата за най-добър реставратор. Гласът на публиката постави на първо място джипът-ветеран на Willys. Колите дебютанти също получиха купи за участие.

Ретропарада Ретропарада
Ретропарада Ретропарада

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлия
хасковлия
09.09.2012 18:03 18:03

Тази година купата на кмета спечели Кмета!Тончо тапицера само му я закара .Поне, който беше на площада знае това.

Анонимен
Анонимен
09.09.2012 19:55 19:55

БРАВО НА КМЕТА,ЧЕ ПРАВИ ДЖЕНТЪЛМЕНСКИ ПОДХОДИ,А НЕ ДЕМОНСТРИРА САМО ТОЙ ДА Е ПЪРВИ.ЗА МЕН Е ПРАВИЛЕН ПОДХОДА МУ СЛЕД,КАТО НЯМА С КОГО ДА СЕ СЪСТЕЗАВА.

Анонимен
Анонимен
10.09.2012 9:23 9:23

Веско,Веско и като ВКР лъжеше много ,ама сега ,какъв вилис та чеши а та това си е чист ГАЗ АА не лъжи хората…

Back to top button