Регион

Куп отличия за НЧ „Нов път“ – с. Добрич от „Евро фолк“ 2012

НЧ Нов пътС поредното признание, куп отличия и първи професионални записи се завърна НЧ „Нов път 2011“  от фестивала „Евро фолк 2012“ в Приморско.

Черноморският събор се проведе от 3 до 10 септември. В него участваха над 100 самодейни състава от страната и чужбина.

Най-младото читалище в община Димитровград се представи с певческата си група и солистките Станка Димитрова и Марийка Камбурова.

Самодейците получиха покана за участие във второто издание на фестивала „Атлиманска огърлица“ през 2013 г.

НЧ Нов пътХарактерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България. С първите си професионални записи се сдоби и най-младата изпълнителка на НЧ „Нов път 2011 – Ваня Колева.

Фестивалът „Евро фолк“  донесе на представителите на читалището в с. Добрич не просто награди и отличия. Той бе един своеобразен културен форум, на който те се срещнаха с много свои колеги, обмениха опит, идеи, впечатления, създадоха се нови контакти и приятелства, коментират от културното средище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button