Регион

20 контрабандни надуваеми лодки задържаха на Капитан Андреево

20 надуваеми лодки са открити при проверки на товарен автомобил и на микробус на ГКПП „Капитан Андреево“ при съвместната операция на Агенция „Митници“, Гранична полиция, ГДБОП и НАП.

Тирът пристигнал на пункта на 9 юни, като турският шофьор е представил документи за превозвания товар – лично имущество, от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение.

При последвалия физически контрол са открити 16 големи пакета, в които са били установени надуваеми гумени лодки с размери 3 на 8 метра.

Контрабандната стока е иззета, а на шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

ЛодкиНа 31 май пък са открити още 4 лодки. Това е станало по време на тридневно практическо обучение с участието на служители от различни правоприлагащи институции на Великобритания по съвместна програма за обмен. Тя е фокусирана върху засилването на граничната сигурност.

Тогава на пункта пристигнал товарен микробус с турска регистрация, а българският водач е декларирал, че превозва 45 колета. Те били описани в митническите документи като стоки, доставени по море и въздухоплавателни средства, от Турция за Франция.

ЛодкиБусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В товарното помещение са установени 4 спасителни лодки тип капсула – надуваеми спасителни плотове за 16 човека с нето тегло 130 кг.

В представените митнически документи надуваемите спасителни плотове са били декларирани под друг тарифен код. От това е възникнало съмнение, че се прави опит да се избегнат въведените национални ограничения относно противодействието на организирани групи за нелегална миграция, които използват за престъпната си дейност гумени лодки с извънбордови двигатели.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.06.2024 3:50 3:50

От кога надуваемата лодка стана забранена стока?В цял свят ги продават дори в хранитерни магазини за развлечения на тинеиджъри и рибари. Или пак по нареждане кравари и англета ставаме по католици от папата?

Back to top button