Хасково

Домоуправител: Покривът ни се руши, собствениците нехаят

Рушащ се покривОпасни ламарини и падаща мазилка застрашават жителите и минувачите на блок 17 на бул. „Г.С. Раковски“, алармира Haskovo.info домоуправителят на вход „В“ Господинка Хофман, която изпрати снимки.

„Вече липсват три от ламарините на покрива, течовете са до първия етаж. Пада мазилка, а блокът е само на метри от детска площадка, кафене, офиса на местната търговско-промишлена палата и единствения функциониращ подлез в Хасково“, коментира тя.  

В същото време голяма част от жителите на блока нехаят и отказват да отделят средства за поправка на опасния покрив. От години Господинка прави опити да събере необходимите пари за ремонт, но съседите все се оправдават, че нямат и така се стига до „задънена улица“. До момента са събрани само 1/3 от нужните средства, които не са достатъчни да се оправи целия покрив.  

Парадоксално е да пратиш детето си да играе пред блока в изградената по европейски проект детска площадка, а същия този блок, в който живее, да представлява опасност за него“, жалва се домоуправителката. Тя се притеснява, че може да се стигне до евентуален инцидент. 

Рушащ се покривПовечето блокове в града са в това състояние. До кога ще търпим рушащите се покриви и хвърчащите ламарини от жилищните сгради от 60-те, 70-те и 80-те години да ни карат със страх да преминаваме край тях“, пита Господинка.

В крайна сметка ремонт на покрива на блок № 17 ще бъде направен, но само над вход „В“, тъй като останалите собственици са отказали да се включат с лични средства. Ремонтът ще започне след месец, когато изтича максималният срок за издаване на разрешително от общината. 

Господинка Хофман призовава държавата, както в повечето европейски страни, да даде на общините възможност да съдействат на гражданите за по-бързо решаване на архитектурните и правните въпроси. „Нека обаче не упрекваме само нашите управници и държава, а да започнем да се грижим поне за това, което ни принадлежи„, категорична е домоуправителката. 

Рушащ се покрив
Рушащ се покрив

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай ганю
бай ганю
10.09.2012 15:18 15:18

виновни са както винаги комунистите че са построили кооперацията че насила са ни вкарали да живеем там че сме живи и т н ха сега като не сме доволни от тях да съборим кооперацията и да си построим нова по демократични закони наредби правила и т н

До "бай ганю"
До "бай ганю"
10.09.2012 17:27 17:27

Наистина си ‘бай ганю“ ..Личи ти и по правописа и по коментара. Дори и комунистите да бяха на власт, все някой от тези собственици щеше да е занемарил собствеността си и щеше да чака някой да го..Оправи…
Ако си един от тях, горко им на останалите, че живеят под един покрив заедно с теб..:(((

Back to top button