Хасково

1 897 седмокласници решават задачи на НВО по математика в Хасковска област

1 897 седмокласници се явиха тази сутрин на Националното външно оценяване по математика в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление по образованието.

72 деца са пропуснали изпита, който се провежда в 58 училища в региона.

През тази година няма промяна в броя на задачите. Има разлика в първата част от теста, като там всички 20 задачи са с избираем отговор – с четири възможности, от които само един е правилен. Миналата година две от задачите в първата част бяха с кратък свободен отговор. Сега се дава възможност на децата да работят по-спокойно и да имат повече време за решаването.

ИзпитВъв втората част от изпита седмокласниците отново ще решават 3 задачи със свободен отговор. Тези задачи дават възможност на учениците да помислят – да опишат и аргументират отговорите си и да покажат знанията си, допълват от МОН.

Промяна през настоящата година има във времетраенето на изпита. Първата част продължава общо 75 минути – с 15 минути повече спрямо миналата година. Времето за втората част остава непроменено – общо 90 минути.

Оценките от изпита се изразяват само с количествени показатели – в брой точки, без да се приравняват към оценки. Максималният брой точки от изпита е 100.

Haskovo.info припомня, че Националното външно оценяване по български език и литература беше на 19 юни. Резултатите ще бъдат обявени до 2 юли.

1 912 седмокласници се явиха на НВО по български език в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button