Регион

Любимчани омайват жителите на Бабаески с песни и танци

НЧ БратолюбиеСамодейците от НЧ „Братолюбие“ – Любимец се завърнаха с плакет и медали от 42-ия фестивал на земеделието в турския град Бабаески. Те бяха удостоени с почетните отличия след като представиха част от богатата си културна програма на сцената на побратимения град.

Професионализмът и опитът на танцьорите от ТС „Сакарци“ и невероятните танци на момичетата от Школата за модерен балет „Амейзинг“ успяха да впечатлят публиката на Бабаески и през цялото време присъстващите аплодираха играта на танцьорите.

Изключително добро представяне направиха и двете талантливи певици към състава – Николета Вангелова и Елена Стефанова.

НЧ БратолюбиеОсвен народни български песни, те изпълниха и една песен на турски език, която бе специален поздрав към хората от турския град и най-вече към организаторите на фестивала, на който самодейците от Любимец бяха специални гости.

В почти едночасовата концертна програма на танцьорите и певците от Любимец, сцената в турския град се превърна в един малък български остров, наситен с български народни ритми, модерни танци и музика.

На следващия ден участниците във фестивала дефилираха в централната част на града в народни носии и танцови облекла.

Преди началото на дефилето кметът на Бабаески Абдула Хаджи, заедно с управителя на вилает Къркларели (Лозенград) и дипломати, положиха венец пред паметника на Ататюрк и посетиха изложбата от плодове и зеленчуци, които се произвеждат в този регион. На изложението имаше земеделска техника и инвентар, необходим за производството на изложената продукция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button