Хасково

Питат хасковлии как си представят града до 2020 година

Хасково, илюстрацияВизията за развитието на града до 2020 година трябва да начертаят хасковлии и експерти в рамките на месец. Чрез анкети, конкретни предложения и телефонно проучване ще бъде направена първа стъпка към реализирането на Интегрирания план за градско развитие. Той трябва да бъде насочен към устойчиво и трайно преодоляване на високата концентрация на икономически, природни и социални проблеми на града.

Допитването сред гражданите ще даде информация за актуалните за решаване проблеми в града и в районите по местоживеене на анкетираните, за потенциала за развитието на Хасково в следващите 10 години, за възможностите за ограничаване на вътрешната миграция и задържане на младите хора в града, казаха на пресконференция днес изпълнителите на проекта.

Сред останалите въпроси има и такива, свързани с екологичната обстановка и оценката на гражданите за зелените площи, детските площадки, спортните обекти, транспорта, газификацията и инфраструктурата. Проучването ще събере данни и за потенциала на града като притегателен културен и туристически център, както и за предимствата му пред останалите градове в страната с подобен тип развитие и икономика с цел привличане на инвеститори и осигуряване на нови възможности за бизнес и работа.

Специално място в анкетата е отделено и на установяване на възможностите на хората с различни увреждания да ползват безпроблемно социални услуги и достъпа им до обществени учреждения и институции.

Анкетата ще бъде качена на сайта на община Хасково. Можете да правите предложения и като коментари в Haskovo.info. Те ще бъдат взети предвид при изготвянето на плана.

Сред предложенията, получени до този момент в администрацията, са изграждане на арт център в Хасково и разширяване на улици. „Ще включим и изграждането на техно парк, ще предвидим и военните поделения, които са уникални терени в централната градска част, недовършения хирургичен блок и изграждането на висше учебно заведение в Хасково“, коментира архитектът Жана Стойчева от фирмата, която ще направи интегрирания план за градско развитие. Тя уточни, че не е важно дали за тези обекти се водят дела или статутът им е проблемен. Важно е да са заложени и ако в периода 2014 – 2020 година има възможност, за тях ще се кандидатства по европейски проекти.

Обекти, които не са включени в интегрирария план, няма да могат да получават европейско финансиране, обясниха специалистите. Те бяха категорични, че затова в плана ще включат максимално много зони с максимално много обекти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

14 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2012 13:38 13:38

Кога ще бъде качена анкетата,ще излезе ли и в Хасково инфо?

ivo
ivo
12.09.2012 10:49 10:49

А какво стана с ТЕЦ-Хасково??? Нещо като гледам пак няма да го бъде.

Анонимен
Анонимен
12.09.2012 8:56 8:56

2020 ГОДИНА
ХАСКОВО

КМЕТ – ГЕОРГИ ИВАНОВ
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОАЛИЦИЯ ЗА ХАСКОВО

СИНЯ ЗОНА – ОРФЕЙ-КАМЕНЕЦ; ХИММАШ-БАДЕМА

БУЛЕВАРДИТЕ АСФАЛТИРАНИ А ШАХТИТЕ ПО УЛИЦИТЕ 1 МЕТЪР ПОД НИВОТО НА АСФАЛТА

ПАРКОВЕ С АЛЕИ ОТ АСФАЛТ И БЕТОН

КВАРТАЛИТЕ УЛИЦИ С ДУПКИ И ГЪРБИЦИ

КРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ МИЗЕРНИ И БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ И ОСВЕТЛЕНИЕ И НИКАКВА ИНФРАСТРУКТОРА

ХАСКОВО БЕЗ НИКАКЪВ СПОРТ

ХАСКОВО САМО С ЕДИН КАУФЛАНД И БЕЗ МОЛ

А ХАСКОВЛИИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ХВАЛЯТ ЧЕ СА НАЙ ХУБАВИЯ ГРАД И ЩЕ СЕ КЕФЯТ ЧЕ КМЕТА КРАДЯЛ АМА И ПРАВЕЛ

за хасково
за хасково
11.09.2012 21:10 21:10

Те да гледат само кв.Република и центъра.Ние тук на ул гара движение.след многобройните жалби до общината и до риокоз. За един пиклив казан който си позволява да пуска изварените си джибри направо на пътя.с лични средства си затваряме канал.за да не ни мирише.и никой не взима отношение по въпроса.А, за това ли си плащаме данъци.КЪДЕ СА ТЕЗИ ОТГОВОРНИ ИНСТИТУЦИИ,ОБЩИНАТА.????КЪДЕ СА?

Кореняк не ЦИГАНИН
Кореняк не ЦИГАНИН
11.09.2012 20:37 20:37

До Иванова.Като ти е толкова хубав и мил града,къде ходиш толкова на майната си,та толкова се завръщаш и си горда?Когато ти е хубаво на едно място си стоиш там ане търсиш майната си другаде.Само че тука не само няма работа,ами и данаците са по високи от другаде и водата е по скъпа от другаде и децата ни бягат да търсят работа другаде.Та с две думи да ти е*а гордоста Узунжовска да да…

за проектите
за проектите
11.09.2012 20:18 20:18

Ще бъдат ли включени,инфраструктурите и на улици като ГАРА ДВИЖЕНИЕ.Канализации, улици и др.???/

Анонимен
Анонимен
11.09.2012 19:14 19:14

ХАСКОВО И МЕСТНИТЕ ВЛАСТ ИМАЩИ,АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ТЪРСЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ,ГРАДЪТ НИ ЩЕ СТАНЕ НА НИВОТО НА 1930 ГОДИНА.НАСЕЛЕНИЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 25000.
ИЛИ КАЗАНО С ЧЕРЕН ХУМОР ПРЕКРАСНО И КРАСИВО ГРОБИЩЕ С ПРЕКРАСНИ ПАМЕТНИЦИ.
НО ЕДНО ГРОБИЩЕ И НАЙ КРАСИВОТО ДОРИ СИ Е ГРОБИЩЕ……………………………………………

иванова
иванова
11.09.2012 17:54 17:54

Градът е много хубав и винаги когато се връщам в Хасково ,се връщам с особенна гордост,която до идването на Георги Иванов,никой не направи дори мъничко.Но, бих желала да видя по тротоарите само пешеходци,без паркирани коли, и по възможност дасе направят улиците еднопосочни.Гаражите даса по предназначението,а не колите на тротоара,а гаража е т.н. магазинче,фризиорско салонче и ред други търговски дейности.АЗ ВИНАГИ СЕ ЗАВРЪЩАМ С ДОСТОЙНСТВО И ВЯРА В МОЯ КРАСИВ ГРАД ХАСКОВО.

Кореняк-не циганин
Кореняк-не циганин
11.09.2012 17:33 17:33

Аз лично го виждам този град,прекрасен но без този кмет-ЦИГАНСКИ…

кук*руку
кук*руку
11.09.2012 16:53 16:53

абе гост вече всичко е с пари като искаш да спортуваш има фитнес зали плащай и спортувай

Анонимен
Анонимен
11.09.2012 15:46 15:46

Искаме спортни зали с европейско излъчване, където хората да могат да тренират. Зала юнак, където се провеждат занимания по спортна гимнастика е в окаяно състояние, не се отоплява през зимата и децата мръзнат. Същото е положението и в комплект Спартак, където се водят тренировки по хандбал, бадминтон и т.н. Там температурите през зимата падат до -10 градуса и единствено ентусиазмът спасява спортистите. Залата по силов трибой също не прилича на нищо. Само зала Дружба има вид. Залата на балет Тангра пък щяла да се прави ритуална зала. Къде ще тренират тези деца? Ето това му трябва на Хасково – спортен комплекс с много зали, направени по европейски тип, за да може не само Хасково да се гордее със спортните постижения на талантите си, а и талантите да се гордеят, че са избрали такъв град като Хасково да тренират и да се развиват като професионалнисти.

Haskovo.info
Haskovo.info
11.09.2012 15:18 15:18

Когато анкетата бъде качена ще ви информираме.

Анонимен
Анонимен
11.09.2012 13:40 13:40

То е ясно какво искат хасковлии – да има къде да работят и да получават адекватно заплащане за труда си. Така че привличането на чужди инвеститори може би ще свърши работа в посока намаляне на безработицата.

Анонимен
Анонимен
12.09.2012 14:26 14:26

ЩЕ КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА РЕАКТОРА ОТ БЕЛЯНЕ И ЩЕ ПРОДАВАМЕ ТОК НА ГЪРЦИТЕ И ТУРЦИТЕ.ОБЩИНСКАТА ХАЗНА ЩЕ СЕ ПРЕПЪЛНИ,А ДАНЪЦИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ В МИНАЛОТО.

Back to top button