Хасково

Засекретиха делото за незаконното строителство на вилата на МВР

Вилата на МВР на КенанаХасковският административен съд засекрети делото за незаконното строителство на вилата на МВР на Кенана. То бе образувано по жалба от кмета Георги Иванов срещу Областният управител Ирена Узунова.

Haskovo.info припомня, че в края на май Узунова отмени заповед на градоначалника за назначаване на комисия, която да извърши проверка за незаконно строителство на територията на Учебния център на полицията.

Днес в съда е била представена справка от Агенция по геодезия, картография и кадастър за наличие на карта на въпросния имот на Кенана със всички изменения, нанасяни по нея от 2006 година насам, свързани със строежи и техния статут. Заради засекретяването на делото обаче не стана ясно дали в нея фигурират всички строежи, чиято законност от общината искаха да проверят.

На днешното заседание областната дирекция на МВР трябваше да удостовери с документи собствеността си върху имота и специалния му статут. Именно заради тези листове с гриф „секретно“ съдът проведе заседанието при закрити врати, а адвокатите на двете страни отказаха информация на журналистите. От Полицията се искат още и всички разрешителни за строежи, с които разполагат. Дали са били представени такива също не стана ясно. 

През май кметът Георги Иванов обяви, че имотът е зазидан с огромна ограда, в него има построени басейн и барбекю, а на скицата фигурират единствено учебен център и копресорна станция. Това провокира градоначалникът да издаде въпросната заповед за проверка на имота на МВР. Областният управител пък я отмени с мотив, че контролът върху строежите, свързани със сигурността на страната, каквито са обектите, собственост на МВР, бил специален и се упражнявал от министъра, а това изключвало контролните правомощия на общината.

Следващото заседание по делото е на 16 октомври, когато делото отново ще се гледа при закрити врати. Информация ще бъде дадена едва след решението на Административния съд, обясни пред Haskovo.info председателят му Теодора Точкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
30г.служба в МВР
30г.служба в МВР
11.09.2012 17:29 17:29

Що си не ебеш майката циганин мръсен,когато този обект се строеше,всичко беше на бригадни начала,Ленински иДимитровски съботници и т.н.но на тебе Узунжовецо това не ти е ясно защото тогава ти не знаеще къде си,но и тая вода ще изтече.Лошото е че се подиграваш с всички и с децата и с внуците ни,че цяло лято не можаха да ползват готовата база.Няма работа в Комисар П.Петров,негласно да подпука целият ти транспорт,че исемейният ти че и снаха с джипки спиращи на непозволени места,че и онзи дебелия тюфлек Вълю със сл.Ауди 0002че се прави на недосегаем.Да пусне и икономическа да се поразходи из кметството и около вилата ти на язовира,пък тогава да видим,кожодер…

Back to top button