Любопитно

Филм с хасковско участие прожектират в София

В залата на Културен център G-8 в София днес ще бъде прожектиран многократно отличеният късометражен игрален филм „Изповед“.

Режисьори са Дима Настева, родом от село Книжовник, която е и сценарист, и познатият от малкия екран димитровградчанин Димитър Димитров. Оператор е дългогодишният кореспондент на БНТ Янко Найденов.

Идеята за сценария отлежава от дълго време в мен. Основното, което се опитвам да изследвам, е вътрешният конфликт в човека, причинен от наложените догми – от обществото, религията, и нашите дълбоко усещания, желания и емоции, казва Настева.

ФилмЧаст от снимачния процес е преминал в Книжовник, Жълти бряг и Свирково. Хората освен, че впрегнаха магаренцето си и ми дадоха каручката за снимки, самите те се включиха, разказва режисьорката. Две автентични народни песни от Книжовник са музикалния фон за филма.

ФилмЛентата е станала факт със съдействието на читалище „Изгрев-1900“ в Книжовник, храма „Св. Димитър“ в село Жълти бряг, архиерейския наместник на Хасковска духовна околия протойерей Георги Тодев.

Филмът „Изповед“ има и версия за хора с увредено зрение. Адаптирането към техните нужди цели да бъде осигурен равен достъп до културни събития и визуално съдържание. Инициативата на кинодейци „Филмите – прозорец към един по-достъпен свят“ получи широка подкрепа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button