Хасково

Учение: Евакуираха децата от градината в „Орфей“ заради пожар

УчениетоДецата от ОДЗ №15 в кв. „Орфей“ бяха евакуирани днес заради пожар. Демонстрацията бе направена с помощта на огнеборците от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ по повод 14 септември –  професионалния празник на пожарникарите.

Около 9:30 часа сирени огласиха детското заведение. Всички малчугани заедно с преподавателите трябваше веднага да напуснат сградата, спазвайки утвърдения плана за евакуация. На двора те бяха посрещнати от пожарникарите, които направиха демонстрация за това как се овладява огъня и как се гаси пожар. 

По Наредба два пъти в годината трябва да се правят учения както за персонала, така и за децата. За съжаление бедствията, които се случиха тази година за пореден път ни показаха, че пред авариите и природните бедствия сме безсилни, но трябва да сме подготвени. Важно е децата от ранна възраст да добият навици за самосъхранение и правилна реакция в кризисна ситуация.“, коментира директорът на ОДЗ №15 Анна Йорданова.

Градината в кв. „Орфей“ е едно от най-големите детски заведения в Хасково. В нея се обучават над 300 деца. Те са разпределени в 3 яслени и 9 градински групи.

Демонстративното занятие по евакуация в ОДЗ №15 е част от проявите, включени в традиционната „Седмица на пожарна безопасност“. Утре в Хасково предстои показно на тема „Спасяване на пострадали при ПТП“.

Учението Учението
Учението Учението
Учението Учението
Учението Учението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button