Деца учат баби и деца как да събират разделно отпадъците

Хасково

Еко клуб ЗемяДеца от еко клуб „Земя“ в кв. „Овчарски“ организираха днес демонстрация за разделно събиране на отпадъци на своите приятели и баби от махалата.

Сутринта те се събраха на ул. Родосто №9 и показаха с какво се занимават вече цяла година.

Идеята за създаване на еко клуб на квартала децата взаимствали от училище. Миналата година пред лятото се събрали и основали свой клуб, който нарекли „Земя“. Чрез игри всеки ден те учели по-малките си приятели как да опазват природата чиста, разказа за Haskovo.info 9-годишната Виктория.

Еко клуб ЗемяДошлите на демонстрацията възрастни жени от квартали признаха, че не им е ясно как се събират разделно отпадъците. Децата се бяха подготвили. Бяха изработили от пластмасови бутилки и цветна хартия синьо, жълто и зелено кошче. Те запретнаха ръкави и показаха, че в синия кош се изхвърлят отпадъците от хартия, в жълтия – отпадъците от пластмаси и метали, а в зеления – отпадъците от стъкло.

Демонстрацията на ул. „Родосто“ завърши с почерпка.

Еко клуб ЗемяЕко клуб Земя

 

Един коментар по “Деца учат баби и деца как да събират разделно отпадъците

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.