Хасково

Всички секции отвориха, в 8 смениха закъснели членове

В 10 от секционните комисии за новите избори за общински съветници в Хасково част от членовете и ръководството са закъснели тази сутрин. В 8 от тях се е наложило спешно да бъдат сменени, сочат данните на Общинската избирателна комисия. В останалите 2 секции членовете са се явили по-късно.

Във всички 152 секции изборният ден е започнал, машините в 135 секции, където има и машинно гласуване, са сработили и няма проблем с ползването им в първия час от гласуването.

В секция номер 2 в хасковското училище „Св. св. Кирил и Методий“ гласуването започна 1 минута след 7 без никакви проблеми.

ИзбориЧленовете на комисията имат богат опит от предишни избори, а задачите им бяха предварително разпределени. Този път очакват по-голям интерес, тъй като изборите са за местна власт. Поне в първите минути това се потвърди, след като пред врата се образува опашка от чакащи. Те обаче не бяха оптимисти за висока избирателна активност.

ИзбориПърви гласува един от 333-мата кандидати за местния парламент. А членовете на комисията се пошегуваха, че това е знак за добър интерес към вота.

ИзбориБез никакви проблеми започна гласуването и в 25 секция в Основно училище „Св. св. Иван Рилски“. Там всички членове са дами и се гордеят с това. Избиратели обаче в първия час по-скоро нямаше.

ИзбориОбикновено на избори в това училище в първия половин час гласуват поне няколко десетки избиратели. Този път обаче пуснатите бюлетини в отделните секции бяха едва по една – две.

Първите данни за избирателна активност днес ще бъдат обявени към 11 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button