БАБХ: Производителят на дарените сокове е нарушил наредбата за етикетиране

Регион

СоковетеПроизводителят на соковете, които са раздадени на децата в градините в Димитровград е нарушил наредбата за етикетиране. Това е установила проверката на Агенцията по храните днес, съобщи за Haskovo.info директорът на областната структура в Хасково д-р Христо Вълчанов.

Както Haskovo.info писа, разтревожени родители алармираха, че на децата са раздадени сокове, на които има залепен стикер, според който срокът на годност на продуктите е 17 декември 2012 година. Под него обаче има печат със срок на годност 17 август 2012 г. От фирмата производител са дарили соковете на община Димитровград, а тя ги е раздала на децата в градините. От фирмата обясняват в писмо, че продуктите са годни.

След сигнал от родителите Агенцията по храните е извършила проверка и е установила, че има нарушение на наредбата за етикетиране на стоките. Производителят не е имал право да лепи стикери с удължаване на срока на годност. Самият срок се определя от производителя, така че той е можел още преди пускането на продукта да го съобрази.

На място в Димитровград инспекторите не са открили от соковете, тъй като те вече са раздадени на децата. От хасковската дирекция по безопасност на храните ще изпратят сигнал до колегите си в Пловдив, където се намира фирмата производител, за да бъде извършена пълна проверка на соковете от конкретните партиди и да се установи дали те са годни.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.