Регион

Харманлийка завзема общи части в блок, съседите могат да я изгонят

БлокътЖители на блок в Харманли се оплакаха пред Haskovo.info от своя съседка, която завзела общи части от сградата и така разширила апартамента си. Става въпрос за помещение от едва един квадратен метър, където има чешма и сметопровод, но за хората то е важно, тъй като след завземането му се затруднява почистването на етажа, а системата за изхвърляне на боклук на практика вече не работи.

Блокът е на централния булевард „България“. Съседката Иванка от дълги години живеела в Италия, но се прибрала и започнала мащабен ремонт. Тя твърди пред съседите си, че има разрешение от общината. За присвояването на мокрото помещение обаче няма как да има документи, тъй като по закон завземането на общи части е забранено.

23 от 32-мата обитатели на блока вече са се подписали в жалба срещу действията на съседката си и са я внесли в общината. На практика обаче това не е нужно. По закон управителният съвет на всяка сграда или домоуправителят заедно с още двама съседи могат сами да констатират нарушение и да внесат в администрацията протокол, на базата на който кметът е длъжен да състави акт и да наложи глоба, обясни началникът на отдел в кметството Кремена Канева.

Видео Още за проблемите с етажната собственост вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button