Хасково

РЗИ: В институциите не пушат, училищата готови за първия учебен ден

Цигари, илюстрацияПроверките в държавните институции и частни офиси за тютюнопушене не са установили нарушения, отчетоха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

В началото на август са проверени почти всички служби, сред тях община Хасково и съдебната палата. Инспектирани са и частни офиси, сред които такива на медии, съобщи д-р Иван Александров. Никъде не е имало проблем с допускането на проверяващите. Само в един от кабинетите на кметството е било заключено, но са дадени указания да не се пуши, каза той.

Не са отчетени нарушения на забраната за пушене и в заведенията. Това се дължи на летния период и истинската ни битка ще започне със захлаждането след няколко седмици, заяви д-р Александров.

Служителите на РЗИ са проверили и готовността на учебните заведения за новата година. Никъде не са открити проблеми, които да попречат на работата. В две училища ремонтите ще продължат и след 17 септември, но това няма да създаде пречки, каза д-р Димитър Тонев.

Инспекторите на РЗИ са извършили 169 проверки през август. Дали са две предписания и са съставили акт на мотел заради лоша хигиена. Две лоши проби от микробиологията на водата са отчетени през август. Те са били в Колец и Брягово, където водата е забранена за пиене от миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button