Любопитно

Финансират нови 20 културни проекта в Хасково

20 проекта са одобрени от комисия за подпомагане на втория етап от кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура, съобщават от Община Хасково.

Постъпили са 41 проект на обща стойност 184 362 лева. Направленията, по които кандидатстват творците са: „Читалища“, „Културни инициативи“, „Мобилност“, „Творчески стипендии на млади местни творци“ и „Утвърдени значими събития“. Одобрените проекти ще бъдат финансирани със 73 561 лева.

Комисията е в състав: председател Йорданка Иванова – началник-отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково и членове: Гергана Петрова – общински съветник, Иса Делиимамов – общински съветник, Снежана Михайлова – общински съветник, Бояна Вълканова – главен експерт в дирекция ЕНППЕ в Община Хасково, Валерия Каварджиева – главен библиотекар, с опит и дейност в областта на културата и доц. д-р Димитър Воденичаров – сценограф и преподавател, с опит и дейност в областта на културата.

На първия етап бяха одобрени за финансиране 32 проекта на местни културни институции, творци и организации. Общо утвърдените проекти, които ще бъдат финансирани от общината на първи и втори етап са 52. Годишният бюджет за 2024 г., утвърден от общинския съвет за финансиране на местните културни инициативи, е 280 000 лв.

Класираните и некласираните проекти на втория етап – ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button