Регион

Съставиха акт на фирмата, дарила сокчета с изтекъл срок

СоковеОбластна дирекция по безопасност на храните – Пловдив е съставила акт за установяване на административно нарушение на производителя на сокчетата с два етикета за срок на годност, които бяха раздавани в Димитровград.

Както Haskovo.info писа вчера, след получен сигнал за сокчета с подправен срок на годност, Областна дирекция по безопасност на храните, град Хасково извърши незабавна проверка. Инспекторите констатираха, че от фирмата са залепили стикер с годност 17.12.2012 г. при напечатан на оригиналната опаковка срок 17.08.2012 г., което е нарушение на наредбата за етикетиране.

Областна дирекция по безопасност на храните в Пловдив е извършила пълна проверка на производителя на соковете и е констатирано, че няма налични количества от партидите на дарените сокове. Всички записи по системите за самоконтрол са водени коректно. За дарените количества сокове са издадени нужните съпроводителни документи.

Глобата, която фирмата ще отнесе, е до 2 000 лева.

Видео Още за проблема вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.09.2012 8:47 8:47

АКТ?
НАПРАВО ДА Я ЗАКРИЯТ!

Back to top button