Хасково

Подариха на децата в Дом „Асен Златаров“ раници, тетрадки и лакомства

ДарениетоТетрадки, блокчета за рисуване, флумастери, химикали, моливи, линийки и лакомства получиха 57-те деца от дом „Асен Златаров“. 

Подаръците са от Ротари Хасково, които всяка година преди първия учебен ден се сещат за малчуганите от дома.
„Тази година мотото ни е „Служба и любов“ затова сме донесли учебни помагала за всички деца„, съобщи за Haskovo.info елект президентът на организацията Анушка Вальова. За най-малките от ІІ до ІV клас имаше и раници. Стойността на дарението е около 600 лева.

Преди старта на учебната година в дома са получили и дарение от българка, омъжена са англичанин, която е купила за всички деца маратонки и гуменки, каза директорът на институцията Невена Желязкова.

По думите й децата в дом „Асен Златаров“ с всяка година намаляват с унисон с държавната стратегия малчуганите да се отглеждат в семейства, а не в институции. Миналата година капацитетът на дома бе 81 деца. Тази година той е 65, припомни Желязкова. Реално обаче настанените са 57.

„Много от възпитаниците ни бяха върнати в семействата си. Има и такива, които са осиновени, а други подлежат на приемна грижа„, коментира директорът на дома.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button