Хасково

Гнезда на оси и боклуци в хасковските паркове

Детски площадкиМного от хасковските детски площадки са замърсени, алармират читатели на Haskovo.info. Изградените миналата година и все още нови площадки засега са в добро състояние, но при по-старите не е така.

Сред местата, които майките с деца избягват са паркчето зад ОУ „Св. Иван Рилски“ и част от алеята на парк Кенана след Тенискортовете. Наталия Пашинова и Красимира Пенева казват, че рядко водят децата си там и при възможност избират други места. „Хората масово разхождат домашните си любимци, въпреки големите табели за забрана. Често се намират изпражнения. Недобросъвестни граждани чоплят семки, а веднъж дори попаднахме на гнездо на оси„, споделя Красимира.

Пясъчниците са големи носители на всякакви зарази и не се почистват изобщо“, допълва я Антония Вълчева, докато мие ръцете на сина си, който допреди минути се е ровил в пясъка.

Според майките работниците, отговорни за чистотата в парка също не си вършели достатъчно добре работата. Дори спели по пейките, роптае Красимира.

Препоръката на майките освен по-доброто почистване на детските площадки, да има повече добросъвестни граждани, които да ги пазят. Децата пък си пожелават повече люлки, тъй като се редят на опашка. Друго неудобство е липсата на достатъчно осветление. Вечер играта на малчуганите в парковете е мисия невъзможна. Тогава там се събират младежи, които удвояват отпадъците. 

Сред парковете фаворити на хасковските родители са Ямача, началото на алеята на Кенана и тези в центъра на града.

Детски площадки Детски площадки
Детски площадки Детски площадки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гьоргидагоебъ.
Гьоргидагоебъ.
14.09.2012 15:52 15:52

Амчи той целият град е в боклуци,а данъците са убийствени,та затова направиха копка в центъра на града да изтипосат още една глупост.Ама нали узунжовеца трябва да гушка парички.

Back to top button