Регион

Пожар край Филипово, селото евакуирано

ПожарГолям пожар вдигна на крак огнеборците от цялата област в деня на професионалния им празник – 14 септември.

По обяд се подпали суха трева край тополовградското село Присадец. Пламъците влезли в селото и изпепелили няколко къщи, обитавани от възрастни хора и англичани. Няма информация за пострадали хора, но жителите на селото са евакуирани, съобщи за Haskovo.info началникът на Областното управление „Пожарна безопасност и  защита на населението“ комисар Николай Вълчев, който ръководи на място спасителната операция.

В гасенето на пламъците, които са се разпространили в землищата на близките села Присадец и Радовец, са се включили 8 екипа пожарникари и горски служители. 

Haskovo.info припомня, че през август 2007-ма село Присадец почти изгоря при пожар. Тогава огнената стихия унищожи кметството, 33 къщи и отне живота на 75-годишен инвалид и 73-годишната му съпруга. Пламъците обхванаха и землищата на селата Радовец, Филипово и Варник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button