Регион

Серия от пожари в разгара на жътвената кампания в Хасковско

Няколко пожара избухнаха през последните дни в разгара на жътвената кампания в Хасковска област.

Вчера сутринта е пламнал 60 дка житен блок в землището на свиленградското село Капитан Андреево. Нивата е собственост на 61-годишен мъж, а пламъците са потушени от пристигналите огнеборци, допълват от полицията.

Житни блокове горяха вчера и край селата Драбишна и Иваново, като в ивайловградското село се запали и комбайн, съобщават от областната администрация. Преди това изгоряха 50 декара пшеница край Райкова могила.

Овладени са големите пожари, които избухнаха в неделя в Сакар. Извършват се обходи на пепелището край Дрипчево, за да се предотврати разпалването на огъня при ново усилване на вятъра.

Остава в сила обявеното частично бедствено положение за общините Любимец и Харманли до окончателното приключване на пожарите, уточняват от областната администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button