Регион

Влак удари цистерна на прелез в Калугерово

Товарен влак е ударил следобед цистерна в симеоновградското село Калугерово.

Инцидентът е станал на неохраняем прелез. Шофьорът на празната цистерна не се е съобразил с идващия влак, допълниха за Haskovo.info от полицията. Тя е била влачена над 100 метра от влака, като искра е запалила изтекло гориво и е избухнал пожар, който е загасен от местните жители.

Водачът на товарния автомобил е откаран за преглед, който е установил, че той не е сериозно пострадал. Пробите за алкохол са отрицателни.

ВлакПредстои преместването на ударената цистерна и освобождаване на движението в района.

Влак

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
антимишок
антимишок
26.06.2024 20:14 20:14

На този същият прелез на 20.07.1979 година влак влачи и запали автобус.Загинаха 18 човека,30 човека ранени.Причината за катастрофата е ужасна-пазачът прелеза отишъл да сменя мястото за паша на магаренцето си и не чул че му се обаждат за извънреден товарен влак,съответно не пуснал бариерата.влаковият диспечер от Гълъбово въпреки че не е могъл да установи връзка с пазача разрешил на влака да потегли в посока Симеоновград….

Back to top button