Любопитно

Наградиха най-добрите от фестивала на талантите в Хасково

Фестивал на талантите под мотото „Изкуството срещу дрогата“ се проведе в Хасково.

20 групи и индивидуални изпълнители от училища, читалища и школи от общината се включиха в творческото предизвикателство. Специален гост и водещ на феста беше Деян Славчев – Део.

Той сподели личната си история и каза на децата, че дрогата не е решение. „Най-ценни са семейството, спорта, изкуството“, разказа още Део преди на даде старт на изпълненията на талантливите деца на Хасково.

ФестивалВ „Изкуството срещу дрогата“ участваха Танцова група ОУ „Хр. Ботев“ – с. Долно Големанци, Гюлшен Яшар от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Гюлджан Ружди ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Габриела Карева от ОУ „Васил Левски“, Теодора Калайджиева от ОУ „Св. Иван Рилски“, Елица Вълчева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Теодора Георгиева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Анжела Арнаудова от Школа „Алегро“, Михаела Атанасова от Школа „Алегро“, Антоний Салабашев и Денис Бакалов от СУ „Стефан Караджа“, Анастасия Тодорова от ОУ „Любен Каравелов“, Магдалена Хаджиева от СУ „Васил Левски“, Скай Томлинсън и Димитрия Георгиева от ЕГ „Проф. Асен Златаров“, Десислава Александрова от ФСГ „Атанас Буров“, Божана Иванова и Станислава Иванова от ПГДС „Цар Иван Асен II“, Танцова формация „Южняче“, Вокална група „Звънче“, Николета Жулиянова от ФСГ „Атанас Буров“.

ФестивалФестивалът на талантите е по повод 26 юни – Международен ден за борба с употребата и разпространение на наркотици. Победителите определи жури с председател Васко Димов – хореограф и художествен ръководител на ансамбъл „Южняци“ и членове Иванка Топузова – вокален педагог в школа за народно пеене „Зора-Зорничка“ и директорът на ДКТ „Иван Димов“ Стелиян Николов.

ФестивалПърва възрастова група 5 – 7 клас

1. Магдалена Хаджиева от СУ „Васил Левски“ с художествен ръководител Мартина Маринова.
1. Теодора Калайджиева от ОУ „Св. Иван Рилски“ с художествен ръководител Елена Беделева.
2. Елица Вълчева от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с музикален педагог Николай Делчев.

Втора възрастова група 8 – 11 клас

1. ДТА „Южняче“ към „Младежки център“ – Хасково с художествен ръководител Галина Щерева
2. Михаела Атанасова от Школа „Алегро“ към „Младежки център“ Хасково с художествен ръководител Мая Габровска
3. Николета Жулиянова от ФСГ „Атанас Буров“ с вокален педагог Елена Беделева

Фестивал

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button