Регион

Симеоновградчанка ръководи Българско неделно училище в Атина

Мими Ничева от Симеоновград е директор на Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина от 2016 г. То е най-голямото сред 16-те неделни училища в гръцката столица.

От десетина ученици през първата учебна година, днес в него се обучават 225 българчета от предучилищни паралелки до дванайсетокласници. Освен преподаването на български език и литература, география и история, има групи по математика, физика, гръцки и английски език. В програмата влизат също кръжоци по приложно и изобразително изкуство, художествено слово и народни танци.

Мими Ничева е завършила специалността „Български език и история“ в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“. В Гърция живее от 2001 г. Започва работа в училище „Св. Св. Кирил и Методий“ като учител по български език и литература, а по-късно води и часовете по история на България. През 2016 г. става ръководител на просветното средище.

По думите й създаването на неделното училище е резултат на стремежа българите в гръцката столица да имат своето място в разнообразието от живеещите там общности, място, което вече 20 години извършва просветителска и образователна дейност, място, на което децата получават знания за България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button