Любопитно

Национален воден поход ще премине по река Марица

За поредна година в началото на юли ще стартира националният воден поход „Долна Марица“.

Той ще се проведе от 5 до 7 юли, а на 6 юли кметът на Димитровград Иво Димов ще се присъедини за втора година към участниците, тръгващи от село Райново по река Марица. Участъкът е с дължина 27 км и е един от най-живописните по поречието, съобщават от общината.

Райново ще посрещне любители на водните спортове от цялата страна. Участие в регатата са потвърдили клубовете от София, Варна, Плевен, Хасково, Пловдив, както и индивидуални участници. Организатори на Националния воден поход са Община Димитровград, НЧ „Марица 2008“ и Клуб за воден туризъм – Хасково.

Походът има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм. В мероприятието могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм. Всеки участник използва собствена материална база, която задължително включва спасителна жилетка. Всеки трябва да има застраховка, да заплати такса за участие и да попълни декларация по образец.

Организаторите от НЧ „Марица“, съвместно със Спортен клуб по борба Димитровград – тазгодишен клубен шампион на България, ще представят народни борби за всички участници и гости на събитието. Наградата за „баша“ е шиле от автохтонната порода Вакла маришка овца. Клубът по готварство при читалището ще приготви овчи курбан за всички гости по стара рецепта, характерна за региона.
Джаз трио – Димитровград с ръководител Димитър Русев – Мутата ще създаде атрактивен музикален фон на събитието, допълват от общината.

Походът се провежда със следния график на движение:

5 юли – пристигане в сборния пункт, кратък инструктаж. Преход до с. Райново – 20 км.
6 юли – кратък инструктаж, преход с. Райново – моста на магистрала Тракия Харманли – 27 км.
7 юли – кратък инструктаж, преход Харманли – Любимец – 23 км., закриване на похода.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button