Хасково

24 000 ученици започнаха учебната година в Хасковско

Първи учебен денОколо 24 000 са учениците, които ще се обучават тази година в учебните заведения в Хасковска област. Първокласниците са над 2 100, като 900 от тях са в областния град. Броят на учителите в региона е 2030.

Две училища в Хасково посрещнаха учениците си в ремонт. Това са СОУ „Васил Левски“ и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. „В езиковата гимназия двата входа са готови и децата влизат безпрепятствено в сградата. Ремонтните дейности, които са останали там са отвън. Шумната работа ще се извършва в извън работно време„, обясни началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

В СОУ „Васил Левски“ в Хасково тепърва предстои да се поставя изолация отвътре. За целта от ръководството на училището са подготвили един етаж и три стаи на друг етаж, където е организиран учебния процес на две смени.

Ремонтът в двете училища е започнал на 10 септември, а крайният срок, в който строително- монтажните дейности трябва да приключат е 130 дни, коментира Панайотов.

Първи учебен денОУ „Христо Смирненски“

Едно от най-големите основни училища в града – ОУ „Христо Смирненски“ посрещна 130 първолаци. Те са разпределени в 5 паралелки.

Успешна учебна година на всички възпитаници на училището пожелаха директорът Венко Точевски, началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов и областният управител Ирена Узунова.

Всички класни стаи в ОУ „Христо Смирненски“ са ремонтирани. От тази година в школото работи и стол. Възстановяването му струва на училището 40 000 лева.

Първи учебен ден
Първи учебен ден


Първи учебен денОУ „Св. св. Кирил и Методий“

С книжка подарък посрещна тази сутрин ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ 28-те си първокласници.

Те получиха и от дарението, което общината раздаде за всички новоприети ученици в начален етап – тетрадки и несесер с химикали и моливи. 

Стаята на първокласниците е със сменена дограма, на останалите стаи са направени частични ремонти.
Общо 250 са учениците в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. 18 от тях ще се обучават в подготвителна група.

Първи учебен ден
Първи учебен ден

Първи учебен денОУ „Любен Каравелов“ 


44 първокласници прекрачиха прага на основно училище „Любен Каравелов“ в Хасково днес.

С много вълнение и трепети премина тържеството по случай откриването на новата 2012/2013 година за учениците, хвалят се от школото.

Учениците и учителите получиха поздравителни адреси за първия учебен ден. Празникът завърши с много усмивки и цветя.


 

 Първи учебен ден  Първи учебен ден

Първи учебен денПМГ „Акад. Боян Петканчин“

С повече моркови и по-малко зеле започна учебната година в хасковската математическа гимназия. 716 ученици, разпределени в 28 паралелки, ще учат в елитното школо. 

Те ще учат в освежени класни стаи. Надеждата на ръководството е, че най-рано напролет ще стартира дългоочакваното саниране на сградата. То ще бъде финансирано по спечелен проект. 

100% от завършилите ученици миналата година са приети във Висши учебни заведения в страната. Шестима са приети в университети в чужбина, похвалиха се от училището.

Първи учебен ден Първи учебен ден
Първи учебен ден Първи учебен ден


Първи учебен денГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“

Първият училищен звънец би за 880 ученици в местната Езикова гимназия днес. 182 са зайците тази година, разделени в 7 паралелки. Официалната церемония по откриването на учебната година започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на България. 

Тържеството уважиха заместник-кмета на Община Хасково Минко Ангелов и депутатът Иван Петров. Директорът на гимназията Пенка Делиева поздрави учениците по случай първия учебен ден и пожела на Златаровци да подобрят успехите си от предишни години.

Дванайсетокласниците приветстваха новобранците във всеки клас с лакомства, не липсваше и традиционното замерване с моркови и зеле. Ремонтът в гимназията няма да попречи на учебния процес, увери Делиева.

Първи учебен ден
Първи учебен ден

Първи учебен денФинансово – стопанска гимназия „Атанас Буров“

Новата учебна година за Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ започва със спечелен проект за изграждане на рампа за ученици със специални образователни потребности и хора с увреждания.

Рампата ще започва от входа на училището откъм улица „Банска“ и ще направи достъпа до администрацията по лесен. Училището ще продължи да работи и занапред в тази посока, за да може да бъде изграден и асансьор.

640 са учениците, които започват новата учебна година във Финансово – стопанската гимназия. 105 от тях са новоприети. Те ще се обучават в специалностите „Икономиечска информатика“, „Банково дело“, „Митническа администрация“, „Оперативен счетоводител“ и „Икономист – мениджър“.

Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден

Първи учебен денПГДС „Цар Иван Асен ІІ“

С шестица от върбови клони и бонбони във формата на моркови, поднесени от мажоретки, бяха посрещнати зайчете в най-голямата професионална гимназия в областта ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“.

660 са учениците, които тази година ще се обучават в школото. Новоприетите са разпределени в 8 поралелки. Те ще се обучават по специалностите „Строителство и архитектура“, „Системна програмиране“, „Мебелно производство“, „Горско и ловно стопанство“.

Специален поздрав към учениците отправиха ансамбъл „Златна Тракия“ и едно от „Звездните момичета“ Ирен Трайчева.

Специални гости на празника бяха депутатът Румен Данев, директорите на Социално подпомагане, Бюрото по труда, Горско стопанско и Обединени ученически общежития.
Директорът Александър Батимов приветства всички ученици и учители като им пожела една успешна година.

Първи учебен ден
Първи учебен ден


Първи учебен денПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“

Разпечатани на цветен принтер петдесетолевки посрещаха учениците в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. Един от копюрите бе забит дори на входната врата към двора на училището за вдъхновение, пошегуваха се учениците.
За 64-ти път професионалната гимназия отваря врати за своите възпитаниците. Тази година те са над 400.

Новоприетите ученици са разпределени в три паралелки. Осмокласниците ще изучават „Компютърна техника и технологии“, а деветокласниците „Компютърни мрежи“ и „Електрообзавеждане на производството“. По традиция зайците бяха посрещнати с моркови.

Тази година школото трябва да завърши започнатия миналата година проект за подобряване на инфраструктурата на професионалното и техническото образование. Той е на стойността му е 536 000 евро. Партньор на хасковското училище е професионалната гимназия в Люлебургаз.

Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден
Първи учебен ден

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.09.2012 12:32 12:32

Честит порви учебен ден на всички!

Анонимен
Анонимен
18.09.2012 9:08 9:08

Дианче,съществува ли у-ше Климент в Хасково или не тома е едно от най ктарите у-ща в града как може да няма коментар и снимки?Засрамете се,поправете се гъзолизци,там също учат нашите деца защо ги делите?Тая пияната ОБЛ.У-КА сте снимали и другите глупци а за децата от Климент нищо,да ви го н…… бърсали.

Haskovo.info
Haskovo.info
18.09.2012 9:16 9:16

Сами разбирате, че няма как да сме едновременно в 50 училища в региона. Постарали сме се да присъстват достатъчно много учебни заведения, а някои от училищата сами изпратиха снимки и информация за първия учебен ден.
Колкото до тона на писанията Ви – явно считате, че това е най-подходящият поздрав за учениците за първия учебен ден.

Back to top button