Любопитно

Алманах на английски език събра творбите на талантливи ученици

С литературен алманах на английски език „Haskovo literary review“ в хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ закриха своя творчески сезон.

Книжката официално беше представена днес в гимназията. Тя съдържа 22 творби на гимназисти, участвали в XIV Национално състезание по творческо писане на английски език, които са част от училищния Клуб по творческо писане с ръководител Диана Деспова.

„Това е дългогодишна традиция. Юбилейното 10-то издание на алманаха беше през 2021 година, когато в книжката бяха публикувани произведения на ученици на чуждите езици, които се изучават в гимназията – английски, немски, френски, руски и испански“, разказа Деспова.

Езикова гимназияСред учениците, включени в тазгодишното издание на „Haskovo literary review“, е дванадесетокласникът Асен Аврамов – миналогодишен победител в Националното състезание по творческо писане и единадесетокласничките Валентина Динева и Дарина Тонева – финалисти от тазгодишния национален кръг на състезанието. В книжката са поместени и първите творчески стъпки на най-малките творци от гимназията от 8 и 9 клас, които впечатляват с богатото си въображение, интересно пресъздадени образи и емоционално отношение към света, допълват от гимназията.

Езикова гимназияКрасиво допълнение към литературния алманах са картините на ученици от Арт клуба към гимназията с ръководител Хрипси Митова.

Езикова гимназия„Това красиво и елегантно издание е плод на голям труд. Това е вашият труд, вашето допълнително време, което сте отделили, за да участвате в Клуба по творческо писане и Националното състезание по творческо писане“, каза пред младите творци директорът Деян Янев.

Той допълни, че амбицията е децата да имат възможности за изяви и да си тръгнат от училището с високо вдигната глава, защото знаят и могат не само да общуват на английски език, но са способни да изразяват себе си чрез творчество на чужд език.

Амбицията на Клуба по творческо писане е догодина освен книжно издание, да бъде създадена онлайн платформа, в която младите творци от гимназията да могат да изразят себе си чрез езика на Шекспир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button