Регион

Изгоряха 1000 дка стърнище, задържаха петима за палеж

Пожар, илюстрация1000 дка стърнище, лесонепригодни площи и суха трева са изгорели при пожар в землището на тополовградското село Каменна река, съобщават от   Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал в събота около 16:30 часа. Три екипа огнеборци са се борили с огнената стихия. Причината за пожара е небрежност при боравене с откит огън.

Още 18 пожара в сухи треви и отпадъци са гасили огнеборците през уикенда. Те са в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград.

Междувременно от полицията съобщават, че са задържани три жени на 38, 44 и 60 години и двама мъже на 40 и 41 години от Кърджали. Ивайловградските полицаи са установили, че поради небрежно палене на стърнища при силен вятър край крепостта Лютица, на 6 км от Ивайловград са причинили пожар. Изгорели са 25 дка нискостеблена растителност и сухи треви. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button