Спорт

7 медала в Турция за борците на „Димитровград“

Класиране5 медала завоюваха възпитаниците на спортен клуб „Димитровград“ от провелия се преди седмица международен турнир в Гемлик, Турция. Най-добре се представи Велико Великов в категория 59 кг, който грабна сребро. С бронзови отличия останаха съотборниците му Делчо Нейчев /38кг/, Иван Бадавров /47 кг/, Юлджан Мехмед /53 кг/ и Веселин Петров /53 кг/. Иван Стоянов /32 кг/ и Боби Ников /42 кг/ загубиха срещите за бронза и се наредиха пети в класирането. 

Преди дни димитровградските борци участваха в още един силен международен турнир в Турция, чийто домакин бе град Дурсунбей. Там младите надежди на клуба успяха да спечелят  два бронза – на Иван Бадавров и Велико Великов. Пети станаха Иван Стоянов, Делчо Нейчев, Павел  Стоянов /47 кг/, Юлджан Мехмед и Въчо Делчев /кат.85 кг./  

И в двата турнира в Турция премериха сили сборни отбори на Узбекистан, Грузия и Молдова, както и украински клуб, който е сред водещите школи в борбата. В битката за медалите се включиха 150 борци на възраст 12-14 години от 9 държави. Междувременно  отборът на Молдова, воден от Генадий Тулба пристига на едноседмичен тренировъчен лагер в Димитровград – похвалиха се от местния клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button