Хасково

Задържаха осъден за опит за убийство в Нидерландия

Хасковският окръжен съд задържа под стража 47-годишен мъж с двойно гражданство – турско и нидерландско, издирван от властите в Нидерландия.

Той е арестуван вчера на ГКПП „Капитан Андреево“. Мъжът е осъден за опит за убийство и причиняване на тежка телесна повреда на 65 месеца затвор, от които трябва да излежи 1 850 дни.

Задържаният е чужденец и според съда при по-лека мярка има опасност да се укрие. Той няма адресна регистрация в Кърджали, където живее на семейни начала с разпитана по делото свидетелка и пътува често извън страната. Представената в днешното съдебно заседание епикриза, не сочи на заболяване, което да е несъвместимо с условията на следствения арест. По делото не са представени доказателства за наличие на доходи на задържания, допълват от ХОС.

По тези причини хасковските магистрати го оставят в ареста като гаранция за участието му в същинското дело по неговата екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button