Регион

Забраниха къпането в неохраняемите водоеми в Стамболовско

Заповед за забрана на къпането, плуването, както и използването на плавателни съдове и съоръжения с всякаква цел във всички необезопасени и неохраняеми водни площи издаде кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз.

Забраната обхваща язовири, канали, малки водоеми, реки, басейни и всеки друг вид водохранилище – публична общинска собственост.

Къпането и плуването може да се извършва само на охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в съответствие с изискванията на наредбата за водно спасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Задължават се собствениците и ползвателите на водни обекти в срок до 21 юни 2024 г. да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци, след което да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната за навлизане във водните обекти с цел къпане, плуване и практикуване на водни спортове.

Директорите на учебните и детски заведения трябва да организират и проведат необходимата превантивна и разяснителна работа за безинцидентно къпане и плуване на учениците и децата по време на лятната ваканция.

Юридически и физически лица, извършващи изкопни и строително-монтажни дейности, незабавно да обезопасяват открити канали, изкопни ями, кладенци и други площи, запълнени с вода, чиято дълбочина е по-голяма от 120 см.

По-рано подобна заповед публикуваха на сайта си от община Любимец.

Забраниха къпането в реки и язовири в община Любимец

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button