Хасково

БАБХ: Мандрите в Хасковско работят с български суровини

Сирене, илюстрацияМандрите в област Хасково работят с български суровини. Това показа тематична проверка на млекопреработвателните предприятия в региона, която инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните направиха в периода 3 август – 14 септември.

Проверени са 30 производствени предприятия, 46  обекта за търговия на дребно и 25 – за търговия на едро, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Инспекторите са проверявали основно суровината, с която се правят продуктите и етикетировката на стоките.
Резултатът е, че не са открити нарушения, допълват от местната структура на Агенцията по храните. 

Мандрите ще продължат да бъдат следени строго от служителите на Агенцията по храните особено след промените в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти. В документа се определят критериите за качеството и състава на млечните продукти, наименованията на млечни продукти, както и специфичните изисквания към етикетирането им. С нея се гарантира, че информацията за храните няма да заблуждава потребителите.

Новата наредба дава възможност на млекопреработвателите, които произвеждат продукти само от мляко, да правят и деликатеси с палмови мазнини, но като спрат млечното производство. Целта е Агенцията по храните да проследи следи дали на етикетите ще се изписват действително вложените продукти. След това, ако пак се върнат към млякото, спират растителните мазнини и пак искат разрешение от Агенцията по храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button