Спорт

Гришо се класира убедително за втория кръг на Уимбълдън

Григор Димитров се класира убедително за втория кръг на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“, съобщават от федерацията по тенис.

Поставеният под №10 българин победи с 6:3, 6:4, 7:5 №56 в световната ранглиста Душан Лайович от Сърбия. Срещата продължи час и 14 минути. Това е трета победа от четири мача за Димитров срещу Лайович.

Във втория кръг хасковлията ще играе срещу победителя от срещата между Кристиан Гарин и Дзюнчън Шан. Евентуален съперник на Димитров на осминафиналите е Даниил Медведев, а на четвъртфиналите е водача в схемата Яник Синер.

Гришо поведе с 3:0 в първия сет срещу Лайович и го спечели с 6:3. Във втората част Димитров проби още в първия гейм и го спечели с 6:4. В третия сет Григор изостана с 0:3, но спечели шест от следващите седем гейма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button