Регион

Унищожиха над 58 тона фалшиви перилни препарати

58 411 кг. фалшиви прах за пране, течен почистващ препарат за съдове и шампоан са унищожени под контрола на митниците.

Те са задържани през 2023 и 2024 г. при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“.

Прахът за пране и течния препарат за битова хигиена са били открити в два товарни автомобила с чужда регистрация на път от Турция за България.

В единия от камионите са открити 10 палета с опаковки по 10 кг. – общо 16 800 кг. прах за пране, а в другия – 12 палета с опаковки по 2 и 3 кг. – общо 9 984 кг. прах за пране, и 16 палета с общо 8 217 литра течен препарат за измиване на съдове.

През месец май тази година са открити 51 366 фалшиви шампоана в пластмасови шишета по 360 мл, превозвани в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Стоката е била предназначена за България.

Всички опаковки на превозваните стоки са с логата на известни търговски марки, с надписи на турски език. За случаите са уведомени притежателите на търговските марки, които са потвърдили, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Фалшивите хигиенни продукти са унищожени под митнически контрол в изпълнение на разпоредбите на Регламент (ЕС) № 608/2013 на ЕП и на Съвета. Унищожаването се извърши чрез изгаряне в пещите на завод в Девня при спазване на Закона за управление на отпадъците и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, допълват от Агенция „Митници“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button