Любопитно

2 400 посетиха РИМ – Хасково за месец

Почти 2400 посетители са разгледали четирите обекта на хасковския музей през юни.

През същия период на миналата година те са били 865. Тогава са работели два обекта – РИМ и Паскалева къща.

От май тази година към тях се присъединиха още Къща музей „Кирково училище“ и Къща музей „Шишманова къща“. По-голяма част от посетителите са ученици от Хасково и още една дузина селища на България – 1462. От тях 460 са в Кирково училище, а 455 в хасковския музей. „Търсачи на съкровища“ си остава едно от предпочитаните музейни приключения за средношколците – 177.

Обектите на РИМ-Хасково се превърнаха в открита сцена за различни арт събития. В Паскалева къща и в лапидариума бяха показани картини на млади хасковски таланти. Хор „Орфей“ изнесе заключителния си годишен концерт в Кирковото училище. Доц. Мартин Иванов пък представи нашумялата си книга „Бившите хора“ на концлагерна България“.

От 1 юли Кирковото училище си има нов екскурзовод – Гергана Георгиева, която поема щафетата от Левент Халил, който вдигна високо летвата. А за него не се съмняваме, че ще бъде успешен и на новото поприще, както бе и в музея, допълват от РИМ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button