Хасково

24 месеца ще продължи санирането на хасковския театър

Енергийното обновяване на сградата на хасковския театър „Иван Димов“ ще продължи 24 месеца, съобщават от общината, която вече е подписала договор с МРРБ за финансиране на стойност 1 050 188 лева. Парите са от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Сградата на театъра е построена в периода 1924 – 1926 г. Основна реставрация и реконструкция на културната инфраструктура, без прилагане на мерки за енергийна ефективност, е извършена през 2004 г. от страна на общината, като собственик на сградата и целия имот.

Сега предстои да бъде изпълнена инвестиция с изпълнение на комплекс от мерки за енергийна ефективност и постигане на клас „А“ на сградата. Всички дейности касаят единствено интериора. Красивата театрална сграда запазва първоначалния си вид и обем.

Предвижда се подмяна на съществуващата дограма, полагане на топлоизолационна система на външните стени на сградата, подмяна на покривна конструкция с термопанели от минерална вата. Ще бъдат сменени съществуващите котли със системи, работещи с природен газ и производство на топла вода, монтаж на термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към залата за посетители, нови отоплителни тела в цялата сграда и цялостна газификация.

Цели се постигане на 72% спестявания на първичната енергия и създаване на съвременна среда за всички, участващи в културния живот на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button