Хасково

Съдът отказа да освободи задържан за 402 кг. хероин

Хасковският окръжен съд отказа да уважи молбата за по-лека мярка за неотклонение на 64-годишния турски шофьор Хюсеин Хаир, който на 17 април беше задържан за контрабандата на 402.720 кг. хероин на стойност 16 727 377 лева.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита при рентгенова проверка на ГКПП „Капитан Андреево“. Тя беше скрита в 156 спални матрака в 618 полиетиленови пакета с лентова форма.

Камионът е натоварен в Иран, като незаконният му товар не е засечен при преминаването му през Азербайджан и на турската граница, където цялата стока е била разтоварена и проверена. Дрогата е трябвало да стигне до Румъния.

ХероинСъдът счете, че все още не са извършени всички необходими действия по разследването и не са изяснени всички обстоятелства, които са от значение за окончателни изводи относно вината на обвиняемия. Изпратена е Европейска заповед за разследване до съдебните власи на Румъния.

Според хасковските магистрати, на настоящия етап от досъдебното производство обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към извършването на деянието не е опровергано.

За защитата до момента няма събрани категорични доказателства за участие на Хаир в извършването на престъплението. Отделно той страдал от хронични заболявания, а в ареста не е посещаван редовно от лекар. Съдът обаче счете, че на настоящия етап от разследването не може да се приеме, че е налице значителна промяна в обстоятелствата, поради което молбата не е уважена и той остава в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Извадиха рекордните 402 кг. хероин от спални матраци

Тирът с хероин за 17 млн. лв. е пътувал за Румъния

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button