Хасково

ДНСК идва да бута незаконно жилище, собственикът отведен с линейка

Незаконното жилищеАкция по събаряне на незаконно жилище в хасковския квартал „Орфей“ беше осуетена днес, след като на собственика му прилоша и беше отведен с линейка.

Сагата с имота на семейство Кьосепашеви е от 1997 година, когато си построили незаконно етаж върху законните си магазини. След това получили заповед за събаряне, но спечелили делото в съда.

Успокоихме се, че нещата са на път да се уредят, но само до 2003 година, разказва през сълзи съпругата Виолета.

Незаконното жилищеТогава семейството изготвило архитектурен проект, който бил одобрен от главния архитект на община Хасково. През 2009 година обаче отново се наложило да повторят процедурата. Тогава получили отказ за узаконяване с мотива, че планът за района не предвижда жилищно строителство.

Така 15 години, след като са се нанесли в жилището си, от ДНСК пристигнаха, за да го съборят. Всички дела са минали и е потвърдено, че жилището е незаконно, обясниха от Строителния контрол. Те опитали да съборят етажа още преди месец, но тъй като багажът на семейството не бил изнесен, акцията била отложена за днес. Днес обаче работници отново не влязоха да събарят.

Незаконното жилищеМалко след пристигането на ДНСК и работниците, на Георги Кьосепашев му прилоша и беше отведен с линейка в болницата. От Строителния контрол обясниха, че в следващите дни събарянето ще бъде извършено. Преди това работници ще изнесат багажа на семейството.

В същото време след месец Кьосепашеви чакат бебе и все още не знаят къде ще го гледат. Част от съседите им днес също се възпротивиха на акцията и посочиха, че никой не събаря незаконните постройки в ромската махала, а гонят само обикновените хора.

Видео Вижте видео репортаж

Незаконното жилище
Незаконното жилище

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
19.09.2012 14:47 14:47

Поредната демонстрация на властимащите.
Все ми е на акъла, че това е най-незаконната
сграда в града. Като се бутне и всичко ще е
наред. На това семейство осигурено ли е
друго жилище за живеене от общината или
бутаме, а пък тях кучета ги яли. Като се
събори къщата какво ще остане, една руина на
Веспрема и кой знае колко време ще я гледаме
там, като паметник на общинската глупост.
Като ще се спазва закона да се спазва наред
не само изберателно да не кажа поръчково.
ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА ПОПРЕЧЕ ТОВА БЕЗУМИЕ
ДА СЕ СЛУЧИ!!!

Back to top button