Регион

Нов парк, инфоцентър и подпорна стена в Свиленград

СвиленградБлизо 2 милиона евро ще влязат в Хасковска област по проекти, съобщи в Свиленград министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. С тези пари ще бъдат ремонтирани две болници и 7 учебни заведения. Вероятно работата ще започне през март следващата година, след като приключат процедурите. Тази година министерството на икономиката е превело на Хасковска област 300 000 лева от концесионни възнаграждения, допълни министърът.

Добрев присъства на тържествено откриване на три обекта в южния град – нова зона за отдих, информационен център и подпорна стена на река Марица.

Основните дейности са с цел предотвратяване на ерозията на р. Марица чрез благоустрояване и залесяване на дигата на улица „Крайречна”. Новият парк е с обща площ от 20,5 декара. Засадени са над 80 вида иглолистни и широколистни дървета и храсти.  На цялата територия е изградена автоматизирана напоителна система, захранвана от два сондажа. Изградени се няколко места за отдих, две детски площадки и игрище за стрийтбол.

тарата турска баня в Свиленград е превърната в Туристически  информационен център и Арт галерия. Основната цел на проекта е защита, промотиране и валоризация на две важни културно-архитектурни забележителности на транс-граничния регион – турски бани, намиращи се на територията на Община Свиленград и Община Димотика. Друга цел на проекта е развитие на региона като атрактивна туристическа дестинация.

Видео Вижте видео репортаж за подпорната стена на Марица

 Свиленград  Свиленград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button