Хасково

Интегрират ромите в партньорство с Чехия

Роми, илюстрацияЕфективна интеграция на ромите – това е идеята на проект, който ще се изпълнява на територията на общините Хасково и Димитровград. С реализацията е ангажиран Центърът за младежки дейности – София в партньорство със сдружение „Ромодром“ в Прага.

Ромското население в Хасковска област наброява 15 885 души. Толкова са самоопределилите се като роми при последното преброяване през февруари 2011 г. Безработицата сред етноса е голяма, единични са случаите на проявен интерес към обучение. Целта на проекта е да се повишават знанията на ромите, а местните политика за борба с дискриминацията и за интегрирането им да станат по-ефективни.

Чешката организация „Ромодром“ има опит в подкрепа на роми и най-вече на тези, които са станали жертви на дискриминация и социално изключване. Заедно с това тя изследва ромската култура и традиции, насърчава по-доброто разбиране на хората от ромски произход. 

Финансова подкрепа за транснационалното сътрудничество оказва Европейският социален фонд чрез оперативната програма Развитие на човешките ресурси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бат Салито
Бат Салито
21.09.2012 13:26 13:26

Адь ва кмете,адь ва Жорка,прай нещо за братята си щот кат дойдат другьте избори ша на фаниш за к*ра да гласувами за те*и яаа…

Back to top button