Хасково

155 кандидат – митничари се „потят“ за 15 места

Митница155 кандидат – митничари се явиха на изпит днес в Хасково за обявените от Агенция „Митници“ 15 места за длъжността „инспектор“ в Митница Свиленград.

На първия етап от конкурса документи са подали 230 души, като изискването към тях е било да са с икономическо образование. След отсяване са останали 155, които днес се явиха на препитване в Хасково. Те решават тестове за интелигентност, лоялност и професионалност. Времето за попълване на изпита е около 2 часа.

Тези, които имат поне 70% успеваемост, ще продължат към третия кръг от  конкурса – интервю.

Одобрените кандидати ще бъдат назначени като инспектори в Митница Свиленград, но няма веднага да започнат работа, а ще преминат 7-месечно обучение. То ще завърши с изпит. Едва тогава издържалите финалното препитване ще останат на работа в митницата. Останалите ще трябва да върнат парите, които държавата е направила като разход за тяхното обучение.

Стартовата заплата на инспекторите е 600 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.09.2012 21:54 21:54

Защо се потят,те си знаят кои ще са…

Back to top button