Регион

Обърнете антената за по-добър сигнал на телевизиите от „Шейновец“

АнтениТелевизионните канали, излъчвани от връх „Шейновец“ вече се приемат по нов начин, съобщиха за Haskovo.info от НУРТС. Извършен е преход от хоризонтална към вертикална поляризация.

На практика това означава, че за по-добро приемане на сигнала антените трябва да се обърнат на 90 градуса – от „легнало“ в „право“ положение както е показано на илюстрацията. Промяната важи и за стайните антени, които също трябва да се завъртят на 90 градуса.

Преход от хоризонтална поляризация на телевизионното излъчване към вертикална се осъществява в периода май-октомври и целта е по-качествено приемане на телевизионния сигнал.

Специалистите предупреждават, че не всички антени са подходящи за вертикална поляризация. Ако след завъртането качеството не се подобри, ще се наложи да се снабдите с нова антена.

Новият начин на излъчване ще е валиден, както за аналогова, така и за цифровата телевизия, която ще остане единствената в ефира след година.

 Антени Антени 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефан Георгиев
Стефан Георгиев
21.09.2012 23:58 23:58

Това завъртане на антената за кои телевизионни канали се отнася и от гр. Харманли ще могат ли да се хващат и гледат ?

Бялков
Бялков
22.09.2012 9:13 9:13

РРТС Шейновец в настоящит момент излъчва аналогово Канал 1 на 57канал, БТВ на 60 канал и цифровия мултиплекс на Хану про – 45 канал където може да се гледа тестово Канал1.
Района на гр. Харманли се обслужва от предаватели монтирани на хотел Хеброс.
За по пълна информация посетете http://www.predavatel.com/bg/4/harmanli

Back to top button