Хасково

4 дка иглолистна гора изгоря край Дрипчево

Пожар, илюстрацияДва поредни дни е горял пожар в землището на харманлийското село Дрипчево, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Първият сигнал е подаден в петък следобед. Четири екипа огнеборци от Харманли и Свиленград се включват в гасенето на пламъците. Изгарят 2 дка иглолистна гора. Ден по-късно отново в землището на Дрипчево лумва нов пожар. Отново 4 противопожарни автомобила са на мястото на инцидента. До локализирането на огъня изгарят още 2 дка иглолистна гора. 

Причината за пожарите е в процес на изясняване.

В събота огнеборците са гасили барака в местността „Къс чешма“ край Хасково. Заради небрежност при боравене с открит огън са изгорели постройката и 15 овощни дръвчета. 

За периода петък – неделя са регистрирани още 27 пожара в сухи треви и отпадъци в Хасково, Димитровград, Любимец, Минерални бани, Харманли, Стамболово, Свиленград, Симеоновград, Тополовград и Ивайловград.

Спасителите са участвали в 12 операции по отстраняване на паднали дървета, отпушване на задръстена шахта, отводняване на склад, вадили са куче от канал на бул. Илинден в Хасково, помогнали са на заседнала жена в асансьор и са събирали живак.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button