Спорт

Гимнастичките на „Афродита“ спечелиха медали от държавно първенство и Балканиада

Гимнастичките от СКЕГГ „Афродита“ – Димитровград се представиха успешно в Държавното отборно първенство по естетическа и групова гимнастика.

Шампионатът се организира от Българска федерация по естетическа и групова гимнастика и се проведе в София.

От клуба участваха 4 отбора по естетическа гимнастика в различни възрастови групи, трите от които с най-висок резултат се класираха на второ място и спечелиха сребърни медали в Държавното отборно първенство.

ГимнастикаТрите класирали се отбора са:

Отбор Девойки дълга програма в състав Наталия Митева, Ивет Иванова, Яна Александрова, Маргарита Иванова, Жансет Борисова, Марияна Янкова,  Даная Иванова и Деа Воденичарова

Отбор 12-14 г. дълга програма в състав Пресияна Стоянова, Деяна Христова, Айлин Муса, Ирем Бекир, Даниела Тодорова, Арзум Юсеин, Сесил Лютви

ГимнастикаОтбор 10-12 г. къса програма в състав Ирен Мехмед, Дарина Чотова, Туана Камбер, Емма Чепинска

Най-малкият ни отбор във възраст 8-10 г. дълга програма в състав Ирем Адил, Калина Вълчева, Божидара Русева, Дилем Али, Дилек Сали, Рая Бартошек, Еля Хасан не успяха да се класират за отборното първенство

Отборите взеха участие и в 3-тата Балканиада по естетическа гимнастика. Имаха силна конкуренция, както от български клубове, така и от клубове от Македония, Сърбия, Молдова, Гърция и др.

ГимнастикаБронзови медали за отбора във възраст Девойки дълга програма
Бронзови медали за отбора 12 – 14 г. дълга програма
Сребърни медали за отбора 10 – 12 г. къса програма
6-то място, с най-много конкуренция, за отбора 8 – 10 г. дълга програма

ГимнастикаОчакваме Държавното първенство през ноември, за да покажем, че можем да сме по-добри, допълват от клубното ръководство.

За грациите на Яна Михайлова предстои състезание в Пловдив и спортен лагер в Приморско. През септември гимнастичките ще се представят в Сараево, а през февруари в Дубай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.07.2024 13:14 13:14

Каква силна конкуренция? Преди да пуснете новината по разпитайте малко. Класираните отбори са с по една или две групи конкуренции. Естествено ще са класират на 2 място след като се състезават 2 групи като нямат конкуренция смешна работа вече и статия да се пуска.

Анонимен
Анонимен
11.07.2024 21:13 21:13

Тази госпожа какво ги кара постоянно по турнири и в Сараево нямат конкуренция освен, който прави турнира. Може би и в Дубай е намерил турнир без конкуренция или по 1-2-3 деца, нейните деца се състезават в измислена категория, в която са само на Аида. По добре в салона да се състезават в место да въртят толкова километри.

Back to top button