Хасково

Изнасяме вино за Московска област?

ВизитатаПреговори за сключване на Споразумение за доставка на български вина на пазарите в Московска област водят Московската и Хасковската търговско-промишлена палата. Новината съобщи официалният сайт на побратимения с Хасково подмосковски град Шатура – shatura.ru, който отразява подробно гостуването на наша общинска делегация, водена от заместник-кмета Минко Ангелов. 

Културното сътрудничество, руският език и перспективите в областта на търговията са били главна тема на разговорите на хасковските гости с главата на Шатурски район Андрей Келер. 

Делегацията ни е посетила музея на Шатура и е присъствала на концерт на възпитаниците и преподавателите от училището по изкуствата „Калинин“. 

ВизитатаБългарските гости са се включили в тържествените прояви по случай Деня на Шатурска област, а фолклорен ансамбъл „Южняче“ за пореден път е очаровал домакините с танцовата композиция „Магията на българските ритми“.

В програмата на визитата са били включени и екскурзии в едни от най-красивите руски градове – Москва, Владимир и Суздал.

Сайтът припомня за подписаното през 2008-ма година Споразумение за побратимяване и сътрудничество между Шатура и Хасково. „Жителите на Шатура с удоволствие си спомнят ярките, колоритни изпълнения на българските танцови състави „Южняче“, „Хасково“, „Златна Тракия“.Тези незабравими впечатления и емоции, които те ни подариха, стоплят сърцата ни и правят по-близки, разбираеми и скъпи традициите и обичаите на българския народ“ – се подчертава в статията.

Визитата Визитата
Визитата Визитата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button