Хасково

Общината и „Марчела“ се споразумяха срещу 48 000 лева

Съдийски чукОбщина Хасково и фирма „Марчела 90“ сключиха спогодба пред Хасковския окръжен съд. Желанието си да се договорят двете страни заявиха още през март. Тогава съдия Георги Гочев им даде 6-месечен срок, в която да сключат спогодба.

Документът бе представен вчера в съда и одобрен.Haskovo.info припомня, че делото бе образувано по иск на фирма „Марчела 90“ срещу общината за неизплатени 462 000 лева по договор за асфалтиране на улици.

От спогодбата обаче става ясно, че по друг договор с община Хасково за изграждането на четири четириетажни жилищни сгради „Марчела 90“ е получила от администрацията повече пари. Причината е, че администрацията е платила за възложената поръчка, но „Марчела 90“ не си е свършила работата и след 180 дни забавяне се е наложило едностранно община Хасково да развали сключения договор. 

Така след приспадане на дължимите суми от двете страни и лихвите по тях се оказва, че „Марчела 90“ държи на общината 48 000 лева. Парите трябва да бъдат внесени в шестмесечен срок от влизане в сила на спогодба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button