Хасково

Закриват две паралелки след първо класиране в Хасковска област

Две паралелки се закриват в училищата с прием след 7 клас в Хасковска област след обявеното днес първо класиране, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Едната е в СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград – монтьор на транспортна техника, в която са класирани 5 деца, а другата е новата специалност „Възобновяеми енергийни източници“ в димитровградската ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с едно дете.

2 048 са завършващите седмокласници през тази година, като са с 6 повече в сравнение с 2023 г. План-приемът е от 78 професионални и профилирани паралелки и една задочно обучение. 31 от паралелките са профилирани, а 47 са професионални.

Записването на класираните ученици в училищата или подаването на заявление за участие във второ класиране става в периода от 15 до 17 юли. Второ класиране ще бъде обявено до 19 юли, а записването е между 22 и 24 юли.

Свободните места за трето класиране ще бъдат обявени на 25 юли, а подаването на заявленията е от 26 до 29 юли. Резултатите от трето класиране ще се обявят до 30 юли. Записването на учениците е от 31 юли до 1 август.

Свободните места за четвърто класиране ще се обявят до 2 август, подаването на заявления е на 5 и 6 август, резултатите ще станат ясни до 7 август, а записването е на 8 и 9 август.

До 12 август ще се обявят свободните места след четвърто класиране. Попълването им се определя от съответния директор на училище до 11 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button