Хасково

Семейство Кьосепашеви опъна палатка пред дома си докато го рушат

Хасковлия опъна палаткаСедмица след старта, разрушителните дейности в жилището на Георги Косепашев в хасковския кв. „Орфей“ вървят с пълна сила. Мъжът, който от седмица не е ял, вече е на легло, приютен в дома на негов приятел.

Той спа две – три вечери в опънатата палатка пред къщата, но видяхме, че няма да може да издържи на гледката и насила го махнахме от тук“, коментира днес синът на Георги Кьосепашев.

Хасковлия опъна палатка„Засега сме при приятели, но си търсим квартира. От нормално живеещо семейството за ден станахме социално слабо, което дори няма покрив на главата. Гледах преди няколко дни по телевизията как събориха незаконните колиби на 150 роми в столицата и веднага ги настаниха в общински апартаменти и къщи, но за нас едва ли някой ще помисли“, коментира съпругата на Георги – Виолета.

Тя допълни, че малко след като започнали да разрушават жилището в кв. „Орфей“ и тя написала протестни писма до премиера Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройстовто Лиляна Павлова, началника на ДНСК в София, се заговорило за амнистия на незаконните жилища

Хасковлия опъна палаткаВчера официално министър Павлова обяви във Варна, че се обмисля вариант незаконно построените преди 2001 г. сгради, които отговарят на градоустройствените показатели в урбанизираните територии, да бъдат узаконени. Предложенията щели да бъдат гласувани като промени в Закона за устройство на територията.

„Ето и от тази възможност няма да можем да се възползваме. Докато гласуват закона и той влезе в сила нашето жилище ще е разрушено„, коментира Виолета Кьосепашева.

Тя обяви, че единственият, който е отговорил на молбите, й е бил омбудсмана на България. Той препоръчал на ДНСК да не предприема крайната мярка – разрушаване ако това е единственото жилище на семейството. От Строителния контрол обаче отговорили, че те не разрушават цялата жилищна сграда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.09.2012 14:49 14:49

Хайде тогава в София,ще направя един незаконен кенеф на жълтите павета.Щом ще озаконяват НЕЗАКОННОТО добре.Ебати и държавата,като е строил не мислил сега реве и ще умира.Предварително се мисли.

Анонимен
Анонимен
25.09.2012 15:10 15:10

Предварително се мисли, ама и държавата какви примери дава. Радигна ромите и ги настани в общински жилища. Като може за робмите, може и да българите. Е*АТИ И ДЪРЖАВАТА!

таралеж
таралеж
25.09.2012 15:21 15:21

Подкрепяме решението на общината за премахването на незаконно построените къщи ! Очакваме багера в махалата зад 33-ти блок в кв.Орфей,ама ще посмеят ли???

читател
читател
25.09.2012 19:14 19:14

Въпросът е, че семейството няма друго жилище и срещу зимата според европейското законодателство никой няма право да им бута единственото жилище. Омбудсманът го е потвърдил. Или умишлено никой не се съобразява с това?! Нека ги глобят и ако ще ги бутат да е пролетта и да имат до тогава време да реагират. Но липсва човещинааа! Освен това предстои промяна на Закона за устройство на територията и би било тъпо да се бърза да се събори жилището точно сега.

читателка
читателка
12.10.2012 16:36 16:36

Няма да събарят незаконни сгради, построени преди март 2001 г. Семейството да спаси дома си! http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5197831

Back to top button