Регион

Къщи и коли изгоряха при пожарите в Хасковско, евакуираха хора

10 къщи в ивайловградското село Горноселци и 3 в тополовградското село Срем изгоряха при бушуващите големи пожари в региона, съобщават от областната администрация.

6 коли са засегнати от огъня в Срем. Пожарът е спрян в селото. Няма пострадали хора, евакуирани са 25 души. Според местните огънят е тръгнал от изхвърлена цигара.

ПожарЗа борбата с огъня се очаква тежка техника и хеликоптер, като при необходимост ще бъде осигурен и втори.

В Горноселци също няма пострадали хора, но обстановката остава тежка. Гори борова гора и сухи треви.

ПожарHaskovo.info припомня, че по-рано през деня беше обявено частично бедствено положение в двете общини. Пожари има и в Свиленградско.

Областният управител Мехмед Атаман проведе извънредна среща с главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов. Те обсъдиха продължаващите тежки пожари.

Пожар„През следващите седмици високите температури ще са предпоставка за пожари, за това всички трябва да бъдат максимално предпазливи. На територията на Хасковска област са съставени 25 акта за предизвикани пожари. Органите на властта ще бъдат безкомпромисни към нарушителите и ще следят за стриктното спазване на издадената заповед на областния управител“, каза Кангалджиев.

Haskovo.info припомня, че заради екстремния риск от пожари след 11 часа е забранено разчистването на пасища и балирането на слама. Не трябва да се пали огън на открито.

Частично бедствено положение заради пожари. Горят дървета и къщи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button